Brisket med burnt ends, cornbread og coleslaw.

Af konkurrencemæssige årsager udelades en del detaljer om krydring og tilberedning af brisket.

Udgangspunktet var en ret lille fullpacker fra Creekstone, en USDA Prime købt hos steak-out.dk. Når det gælder brisket, så gælder mantraet “garbage in garbage out”…

En fullpacker består af 2 ret forskellige stykker kød; point der ligger øverst er mere fedtmarmoreret og flat er noget mere magert. Dermed giver det mening at dele stykket idet de skal have forskellig tilberedningstid og flat skal beholde noget fedt på den ene side, hvorimod point kan trimmes helt ned for fedt.

Her er jeg startet fra undersiden. Point er til venstre og jeg er ved at arbejde mig ind under flat til højre. Kunsten er at holde sig i det fedtfyldte bindevævsrum mellem de 2 muskler.

Regn med at ca 1/4 til 1/3 del er fedt.

Point er her trimmet helt ned for overfladefedt, men er som det kan ses ret fedtmarmoreret.
Flat til venstre, point sammenrullet til højre og fedt i skålen.

Herefter krydres de 2 kødstykker efter alle kunstens regler. Brug en god rub der er beregnet til oksekød, de er gerne mindre søde end dem til svin og der skal godt med knald på smagene, peber hvidløg etc.

De 2 kødstykker bliver her tilberedt på en Primo XL sat op til indirekte varme med dobbelt D sted. Point er øverst på riser-ristene og flat er på hovedristen. Her køres de hot ‘n fast ved ca. 135 grader i 2-3 timer hvorefter kødstykkerne wrappes i stanniol og gives yderligere et par timer indtil de er møre og gode ved ca. 95 grader. Point er hurtigere færdig på denne måde og skal tages af først.

Der skal nogle røgchunks på fra starten. Den tynde del af point har jeg foldet over sig selv for at den ikke skal blive tør.
Efter ca. 2.5 time er stykkerne klar til indpakning.
Point skæres ud i passende stykker.
Der glases og lige får 5-10 min mere.
Cornbreadopskriften er Jamie Olivers med jalapeno, ost og majskorn.
Det smager godt, men jeg tror aldrig jeg bliver en kæmpe fan.
Jeg er så kee a, den hænger nee a.
Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *